Valaistus ja valaistussuunnittelu Helsingissä ja muualla pääkaupunkiseudulla

Ota yhteyttä

Oikein mitoitettu, huolellisesti suunniteltu ja nykyaikaista tekniikkaa hyödyntämällä toteutettu valaistus lisää turvallisuutta, käyttömukavuutta ja myös suorituskykyä siellä, missä sitä tarvitaan. Yhdistelemällä automaatioita, älytekniikkaa ja nykyaikaisia valaistusratkaisuja, kuten LED-valoja, saadaan rakennettua tehokas, ergonominen, turvallinen, energiatehokas ja näin ollen myös kustannustehokas valaistus. Esimerkiksi jo pelkkä loisteputkivalojen päivitys LED-valaistukseen lisää energiatehokkuutta ja laskee ylläpitokuluja useita kymmeniä prosentteja, jolloin liiketilojen kustannustehokkuus nousee merkittävästi.

 

Sähköasennus Tuomala Oy on valaistuksen asiantuntija ja toteutamme valaistusratkaisut suunnittelusta asennukseen Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla. Asennamme valaistuksia niin omakotitaloihin, rivi- ja kerrostaloihin, vapaa-ajan asuntoihin kuin liiketiloihin, teollisuus- ja tuotantohalleihin. Myös julkisivuvalaistukset kuuluvat palveluihimme.

Ota yhteyttä!

Erilaisten liiketilojen ja tuotantotilojen valaistus asiantuntevasti

Teollisuudessa, tuotantotiloissa, myymälöissä ja myös toimistotiloissa kaivataan jatkuvasti tehokkaampaa valaistusta, kuitenkin energiatehokkaasti ja älykkäästi. Yrityksissä eri tuotantotilojen, varastojen, myymälöiden ja muiden tilojen valaistuksen uusimiseen herätään usein siinä vaiheessa, kun vanha valaistus alkaa jo olla tiensä päässä. Helpoimmillaan valaistuksen uusiminen tarkoittaa sitä, että nykyisiin valaisimiin vaihdetaan LED-polttimot. Kaikkiin valaisimiin tätä ei kuitenkaan voi tehdä, vaan koko valaisin täytyy vaihtaa.

 

Valaistustarpeet muodostuvat tilan mittasuhteista, olosuhteista ja käyttötarkoituksesta. Hallin tai muun suuremman tilan valaistuksen tärkeimpiä ominaisuuksia ovat tasaisuus ja valon riittävyys. Liiketilan ja myymälän valaistus toteutetaan usein kohdevaloina, joilla korostetaan tilan viihtyisyyttä ja tuotehyllyjen houkuttelevuutta. Kotitalouksissa riittää useimmissa huoneissa pehmeämpi ja maltillisempi yleisvalaistus, jota voidaan piristää kohdevaloilla.

Liiketilan valaistus

Myymälöissä ja liiketiloissa huolellisesti suunniteltu sekä toteutettu valaistus lisää tilan viihtyisyyttä ja työskentelymukavuutta. Se myös korostaa myynnissä olevia tuotteita. Liiketilan valaistuksessa avainasemassa ovat hyvän yleisvalaistuksen lisäksi kohdevalaistus, jonka avulla voidaan korostaa tuotteita, hyllyjä ja alueita, joihin asiakkaiden halutaan kiinnittävän erityistä huomiota. Oikeanlainen valo näyttää tuotteen värit oikein ja tekee tuotteen tarkastelusta helpompaa.

 

Liiketilan valaistus voidaan toteuttaa neutraaleilla ja kirkkailla LED-valoilla, joiden lisäksi erilaiset spottivalaisimet ja kohdennettavat valot viimeistelevät kohdevalaistuksen. Erityisesti uuden liiketilan valaistuksen suunnittelu vaatii ymmärrystä sekä osaamista varmistaa, että valo jakautuu tasaisesti, eikä esimerkiksi hyllyväleistä tule varjoisia. Huolellisesti valaistu myymälä kiinnittää asiakkaiden huomion myös liiketilan ulkopuolelta!

Tuotantotilavalaistus, teollisuusvalaistus ja hallivalaistus

Erityisesti tuotantotilojen ja erilaisten hallien valaistus vaatii valaistuksen päivittäjältä tuntemusta kohteiden erityispiirteistä ja valaisun vaatimuksista. Useissa kohteissa jo pelkkä kattokorkeus tuo omat haasteensa, jotta työtilan valaistus on riittävän tehokasta turvalliseen, huolelliseen ja ergonomiseen työskentelyyn. Valaistavan koon pinta-alan ja syvyyden lisäksi valaistusta haastaa mahdolliset äärilämpötilat, suuri pölyn määrä tai esimerkiksi iskunkestävyyden vaatiminen. Tarkassa työskentelyssä myös valaisun tasaisuus ja värilämpötila vaikuttavat työn lopputulokseen.

 

Hallivalaistuksen saneeraus tuo kustannustehokkuutta

 

Tuotantotilojen ja hallin valaistus LED-valaisimilla on nykyaikainen vaihtoehto, johon vanha valaistus kannattaa uusia. LED-valaisimet syttyvät lähes välittömästi täyteen tehoonsa, ne ovat energiatehokkaita (mikä tarkoittaa säästöjä sähkön kulutuksessa) ja ne ovat varsin pitkäikäisiä. Uudet LED-valaisimet säästävät sähköä useita kymmeniä prosentteja verrattuna vanhempiin valaistusratkaisuihin. Kohdekohtaisesti suunniteltu laadukas hallivalaistus maksaa itsensä takaisin työntekijöiden turvallisuudessa ja työn tuloksen laadussa. Ota yhteyttä meihin niin suunnittelemme kohteeseesi parhaiten soveltuvat nykyaikaiset valaistusratkaisut!

Julkisivuvalaistus

Kiinteistöjen julkisivuvalaistus voidaan toteuttaa usealla eri tavalla. Kohteesta riippuen julkisivuvalaistuksen ensisijainen tarkoitus voi olla joko visuaalisuus ja kiinnostuksen herättäminen tai käytännöllisyys ja työskentelyturvallisuus. Valojen määrällä, teholla ja sijoittelulla voidaan parantaa esimerkiksi tilan hahmottamista, portaiden sekä kulkureittien turvallisuutta tai erilaisten pintojen korostamista. Luova julkisivuvalaistus voi olla myös täysin uusien kuvioiden ja kontrastien luomista, jolloin rakennuksesta saadaan edustava ja kiinnostava.

Valaistussuunnittelu yhteistyökumppaniemme kanssa

Hyvä valaistussuunnittelu toimii yhteistyössä toteutuksesta vastaavan sähköasentajan kanssa, jokaisen kohteen erityispiirteet ja käyttötarpeet yksilöllisesti huomioiden. Tästä syystä tarjoamme yhteistyössä Winledin valaistussuunnittelua – näin saat suunnitelman ja toteutuksen raudankovilta ammattilaisilta, yhdessä paketissa.

 

Meiltä hoituu myös pientalojen sähkösuunnittelu, joten esimerkiksi uutta omakotitaloa suunnitellessa voit tilata valaistus- ja sähkösuunnittelun kätevästi samasta paikasta.

Valitse sähköasentaja, joka tuntee kaikenlaiset kohteet

Me Sähköasennus Tuomala Oy:llä työskentelemme jo yli 20 vuoden kokemuksella, mikä on tuonut tietoa ja taitoa lukuisten eri kohteiden erityispiirteistä. Tunnemme kodit, liiketilat, myymälät, hallit ja tuotantotilat, joten ymmärrämme myös, mitä niiden valaistukselta vaaditaan.

 

Toteutamme valaistuksen uudistamisen ja valaistussuunnitelmien toteenviennin Helsingistä käsin koko pääkaupunkiseudulla. Soita tai lähetä sähköpostia, jos haluat liittyä tyytyväisten asiakkaidemme suureen joukkoon!